Samen leven

Als bonte verzameling mensen geven we het dagelijks leven inhoud en betekenis. Daarbij putten we uit onze rijke spirituele bron. In onze zorg-leefgemeenschap passen sterken en zwakken bij elkaar. Iedereen heeft iets te geven. We zijn op elkaar betrokken. Zo vormen we een therapeutische leefomgeving, waar de stress wegvalt.

Dagelijks leven

Een echte ontmoeting is een geschenk uit de hemel. Talloos veel mensen maken dat maar zelden mee. Maar op de Bondgenoot creëren we momenten waarop we elkaar dagelijks kunnen zien en ontmoeten. Dat gebeurt op een natuurlijke manier.

‘Het ontbijt in het Grote Huis zorgt dat ik mijn dag al anders, vanuit een een stukje vriendschap, begin'

Gastvrijheid en ontmoeting staan centraal in de Bondgenoot. Wij geven het dagelijks leven structuur door samen te ontbijten en te lunchen. 's Avonds zijn er groepjes die met elkaar koken en eten. Bovendien zijn er twee momenten per dag dat een gastheer of gastvrouw een kop koffie of thee verzorgt.

‘Als we met elkaar actief zijn komt de Bondgenoot tot leven!’

Er is elke dag veel te doen op De Bondgenoot. Ieder draagt hierin bij naar eigen kunnen. Elke dag zorgt een aantal mensen ervoor dat het Grote Huis schoon blijft, de tafels worden gedekt en de afwas wordt gedaan. Daarnaast zijn er de boodschappen, reparatieklussen, administratie of het bijhouden van de tuin.


Vaste tijden

Om 7:00 uur en om 8:00 uur is er het ontbijt
Tussen 10:00-11:00 uur is er koffie en thee
De lunch is om 12:15 uur.
In de middag is er weer een koffie moment tussen 15:00-16:00 uur.
Avondeten is om 18:00 uur in groepjes.

De structuur van de dag is als een ruggegraat in een lichaam. Het helpt je om rechtop en stevig in het leven te staan.