Activiteiten

Samen activiteiten ondernemen maakt het leven op De Bondgenoot speels en verrassend. Ook is het heel gezond om jezelf te ontwikkelen en in beweging te blijven, fysiek en mentaal.

De culturele avond

De culturele avond is een jaarlijkse traditie op De Bondgenoot. Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn creativiteit tot expressie te brengen. Er wordt gezongen, gedanst, gespeeld en gelachen, gehuild en bewonderd. Elk jaar verbazen we elkaar weer en komen verborgen talenten van jong en oud aan het licht.

De literaire avond

De literaire avond is het zusje van de culturele avond, maar dan specifiek gericht op alles wat met schrijven en literatuur te maken heeft. Van zelfgeschreven gedichten en verhalen tot voordrachten uit bestaande poëzie en proza, alles komt voorbij. Aangezien er op De Bondgenoot een aantal schrijvers wonen, worden we weleens getrakteerd op een primeur van een nog uit te geven boek. En soms nodigen we bevriende auteurs uit om iets te vertellen over hun werk.

Spontane initiatieven

Er kunnen zomaar spontane activiteiten ontstaan, zoals een avond schilderen, naar de bioscoop, of in het grote huis een film kijken en daarover napraten, sjoelen, een spelletjesavond, toneelworkshop, dans, porselein schilderen of een barbeque organiseren.

Gezondheid staat hier hoog in het vaandel

Er wordt gezwommen, getennist, gewandeld, er zijn een aantal fervente hardlopers, en er wordt regelmatig een dagfietstocht georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. Er is in het Grote Huis een fitnessruimte met sauna. Daarnaast stimuleren we elkaar om gezond te eten en houden we ons wat dat betreft goed op de hoogte van de laatste onderzoeken.

Onderhoud

Bijna alle onderhoud wordt door onze eigen mannen en vrouwen gedaan. Zoals het bijhouden van de tuin: onkruid wieden, snoeien en gras maaien. En soms neemt iemand spontaan het initiatief om de fietsenstalling schoon te vegen, bladeren te rapen of te schoffelen.

Daarnaast wordt er heel wat geklust. We beschikken over een grote werkplaats achter in het Grote Huis. Het is best bijzonder dat we met elkaar de gezinswoningen en appartementen kunnen onderhouden. Zowel waar het gaat om reparaties als vernieuwingen. We hebben veel technische kennis en ervaring in huis, en waar nodig huren we vakmensen in.

Grote schoonmaak

Eén keer per jaar wordt het Grote Huis van binnen en buiten schoon gemaakt. We verzamelen ons op een zaterdag om met elkaar te poetsen en elk hoekje en gaatje wordt meegenomen. Naast hard werken is het reuze gezellig, wat het een dag maakt om naar uit te kijken.