Wat heeft De Bondgenoot te bieden?

  • Een veilige plek waar je zelfstandig woont binnen een sociaal verband in een uitnodigend leefklimaat.
  • Een plek waar menselijke warmte, onvoorwaardelijke acceptatie en vriendschap centraal staan.
  • Waar spiritualiteit een leidende factor is. Die is oecumenisch georiënteerd. Spiritualiteit is geen redenering die je begrijpen moet, geen leer die je geloven moet, geen God waarvoor je moet knielen; het is een geest die je aanvoelt, goeddoet en aan alles verband geeft.

Op De Bondgenoot kies je voor een sociaal leven. Het is niet ieder voor zich, maar we zijn op een respectvolle manier betrokken. De een brengt vrolijkheid in, de ander praktische hulpvaardigheid, maar iedereen laat merken dat hij een vriend(in) is.

‘Mijn vertrouwen in mensen is diep geschaad, maar hier leer ik dit weer opnieuw opbouwen.’

Gezonde levenstijl

Een goed en gezond leven is niet vanzelfsprekend. Op De Bondgenoot inspireren we elkaar om te leven vanuit de liefde, dus ook voor lijf en ziel. Dat vraagt om uit te stijgen boven dagelijkse beslommeringen, zodat je het leven groot blijft zien. Hoewel het ieders eigen verantwoordelijkheid is wat je met je lichaam doet, moedigen we elkaar aan om bewust te leven. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Zelfstandig menszijn

Het is een kunst om een verantwoordelijk mens te zijn. Iedereen loopt wel eens weg voor problemen of legt de schuld bij een ander. Op de Bondgenoot krijg je de mogelijkheid om de regie over je eigen leven in handen te nemen en om te gaan met allerlei facetten van het leven.

“Wonen en leven in een leefgemeenschap is – net als ieders persoonlijk leven een veelkleurig en boeiend gebeuren. Het kan fantastisch uitpakken; een plek om tot jezelf te komen, je plaats onder de mensen te ontdekken, je eenzaamheid te doorbreken, mensenkennis op te doen, geaccepteerd te worden, je tekortkomingen te leren zien en te genieten van een ruime omgeving.” (Uit ‘Leven en wonen op één erf’).