Nieuwe start

Zoek je een plek van leven met andere mensen om zo een nieuwe start te maken? Door samen met mensen die je vriend willen zijn en je willen helpen om je leven weer op de rit te krijgen? De Bondgenoot wil een tijdelijke plek van twee jaar bieden aan mensen die gemotiveerd zijn om zich te heroriënteren en hun leven opnieuw vorm te geven.

Wil je aan onze leefgemeenschap meedoen?
Als bondgenoot kies je ervoor:

- om te werken aan je leven en zo nodig een veranderingsproces aan te gaan
- om je te laten verrijken door de verbinding met andere bondgenoten
- om mee te doen met een bestaande dagstructuur: maaltijden, koffiemomenten en de Grote Kring en eventuele activiteiten
- om actief mee te werken, naar eigen draagkracht en zo het geheel draaiende te houden
- en om een open houding te hebben naar spiritualiteit. Geloof is geen selectie-criterium. Het gaat erom dat je je thuis voelt in onze Zorg-Leefgemeenschap.

‘Ik was een vlinder, maar angstig weggekropen in mijn cocon. Ik hoorde niet thuis in een geestelijke zorginstelling, maar ik kon ook niet alleen verder. De Bondgenoot bood mij een veilige plek waar ik me thuis voelde. Zo klom ik langzaam uit mijn cocon en spreidde ik mijn kleurrijke vleugeltjes.’

Sinds de oprichting van De Bondgenoot in 1987 hebben veel mensen een nieuwe start gevonden op De Bondgenoot. Dankbaar vervolgden ze zelfstandig hun verdere levensweg.Ervaringen van nieuwe bewoners

“Door verschillende omstandigheden is mijn motivatie om in mensen te investeren achteruit gegaan. Ik wilde graag echt een thuis krijgen. De Bondgenoot voelde warm aan en ik voelde meteen de ruimte mezelf te zijn. Ik zou willen leren echte vriendschappen aan te gaan en meer initiatief te nemen. ”
“De manier waarop ik in De Bondgenoot opgenomen ben, vind ik heel bijzonder. Ook hoe mijn dochters hier met open armen verwelkomd zijn, raakt me enorm en verwarmt me."
“Sinds kort ben ik officieel Bondgenoot. Dit betekent veel voor me, het is een heel bewuste keuze. In het voorjaar was ik nog zoekende naar wat ik wilde, maar het is me afgelopen zomer wel duidelijk geworden dat ik op De Bondgenoot op mijn plaats ben. Bij mijzelf is ook een intern veranderingsproces ontstaan en daar wil ik sowieso mee verder, want het voelt goed. Dat is een erg belangrijk punt, om daar aandacht aan te blijven geven en niet maar ‘gewoon’ door te leven.”
"Het maken van een nieuwe start binnen De Bondgenoot was een intensieve tijd, waar ik heel dankbaar op terugkijk. Dit komt door het gevoel van samen leven met elkaar, door de spiritualiteit en het contact met God. Dat geeft mij een gemeenschapsband waar ik gelukkig van word."